В състезанието взеха участие 28 ученици в 5-ти и 6-ти клас, от училища в област Враца, разделени на 7 отбора.

Възпитаниците бяха от: ОУ „Васил Левски“ – Враца, СУ „Иван Вазов“ – Мездра, СУ Васил Левски“ – Роман, ОУ „Свети Климент Охридски“ – Бяла Слатина, ОУ „Васил Левски“ – с. Ракево и два отбора от ОУ „Христо Ботев“ – с. Гложене.

Те участваха във викторина и отговаряха на въпроси, свързани с безопасното ползване на интернет, правилата за движение по пътищата, правилата за опазване на личните данни, за сигнализиране при опасности, за познаване на институциите, където биха могли да търсят помощ.

Най-добри резултати постигнаха учениците от СУ „Иван Вазов“ - Мездра, които със знания си спечелиха първото място.

Второто място в състезанието спечелиха учениците от СУ „Васил Левски“ от Роман, а трето място заеха възпитаниците на ОУ „Христо Ботев“ от село Гложене.

Служители от различни структури към МВР проведоха демонстративни занимания и показаха оборудване използвано в работата им. През годините са проведени над 10 игри със състезателен характер, разработени от инспекторите от детска педагогическа стая и Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в областта. Полицаите работят по Националната програма „Работа на полицията в училище“ и помагат на децата да се научат да играят безопасно и да познават опасните ситуации.

На събитието присъстваха от областната дирекция на МВР: началник Отдел „Охранителна Полиция“ при ОД МВР-Враца – комисар Иван Коцев, началникът на РУ на МВР – Враца. Инспектори от детска педагогическа стая – Враца, Мездра, Бяла Слатина и Козлодуй. Представители на Врачанска районна прокуратура, заместник-кмет „Образование и здравеопазване“ на община Враца – Петя Долапчиева. Секретарят на местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните - гр. Враца – Валери Пеевски, който бе част от журито. Обществени възпитатели, директори на училища и представители на Отдела за закрила на детето.

Всички участници в състезанието получиха грамоти и награди от областната дирекция във Враца.