На помощ на ж.п. служителите дойде и подкрепление от Община Мездра. През последните няколко дни работниците от фирма "Чистота" са почистили боклуците в района на Черепишкия манастир, поставени са найлонови кошчета и дори метални контейнери, каквито никога в района не е имало. Хората са категорични, че красивата местност трябва да изглежда така винаги, а не само когато идват официални делегации.

С метални огради са прикрити част от рушащите се сгради, но няма как да се скрие от зоркото око на министър-председателя грохналата фасада на някогашното свещеническо училище, в което е учил и настоящият патриарх Неофит. Корпусът е без покрив и без прозорци. В окаян вид е и разположената наблизо църква.

От наши източници научихме, че утре в манастира ще гощават пристигналите с царския ретровлак "Корона експрес" гости с боб чорба. По време на пост други екстри не са позволени.

Да припомним отново - визитата е по повод Националния празник и 150-годишнината на първата ж. п. линия у нас между Русе и Варна.