С Решение №256 от 30.08.2016 г. Общински съвет - Враца откри нова процедура за провеждане на конкурс за възлагане на управлението на „Диагностично-консултативен център-1 - Враца” ЕООД за срок от 3 години от датата на сключване на договора за управление.

За участие в конкурса за избор на управител и възлагане на управлението на „Диагностично-консултативен център-1 - Враца” ЕООД документи подадоха д-р Петьо Вълчев, д-р Анета Семкова, д-р Веселин Петков, д-р Крум Крумов и д-р Огнян Тошев. По-късно д-р Анета Семкова подаде заявление за отказ от участие в конкурса.

Конкурсът беше проведен в три етапа. Проверка за съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания. Оценка на програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период. Събеседване с кандидатите.

До втори етап бяха допуснати и четиримата кандидати. В зависимост от оценките, комисията допусна до трети етап д-р Веселин Петков Петков и д-р Огнян Ананиев Тошев. След оценяването и обобщаване на резултатите от събеседването д-р Веселин Петков е получил оценка 4,00, а д-р Огнян Тошев – 5,50.

На 6 октомври комисията за провеждане на конкурса е представила протокол и утре ще предложи на Общинския съвет да вземе решение за възлагане управлението на „Диагностично-консултативен център-1 - Враца” ЕООД на класирания на първо място кандидат д-р Огнян Тошев.