Подрастващите гимнастички ще бъдат разделени в 7 възрастови групи: 5-, 6-, 7-, 8-, 9-, 10- и 11-12-годишни, в мини формации - двойки и тройки. Съгласно регламента на турнира, малките грации от 5 до 8 г. ще играят съчетания без уред, 9-годишните - без уред и с топка, 10-годишните - без уред и с въже, а 11-12-годишните (девойки младша възраст) - без уред и с уред по избор.

Честта на мездренската гимнастическа школа ще защитават 17 възпитанички на треньорките Лили Николова, Цветелина Цинцарска и Христина Стоянова.

Главен съдия на турнира е Нина Алексиева - съдия международна категория и почетен съдия на Международния технически комитет.

Състезанието започва в събота (10 декември) от 10:30 часа във физкултурния салон на Основно училище "Христо Ботев". Официалното откриване е от 13:00 часа.

Призьорките в XII Международен турнир по художествена гимнастика "Коледни звездички" ще получат купи, медали, грамоти и предметни награди. Ще бъдат отличени също най-малката участничка в турнира, а клубът комплексен победител ще грабне и парична награда.