Инициативата им е абсолютно спонтанна, тъй като същите „Приятели на волейбола“ постоянно тренират в залата. Това са момчета и мъже, които са нарекли аматьорския си отбор „Светците“. Вече е факт и първият волейболен мач, изигран на 25 ноември 2017 г. в кръг от 13-то издание на Любителската волейболна лига между отборите на „Светците“- Берковица и „Тигрите“- София.

Отборът на домакините победи гостите с 3:1 гейма и нанесе първа загуба за „Тигрите“- непобедени до момента. „Светците“ продължават напред с пълен актив от победи, без нито една допусната загуба в любителската волейболна лига.

На специално подготвена церемония след мача, „Приятелите на волейбола“ бяха наградени от името на кмета на Община Берковица, инж. Милчо Доцов, със специални свидетелства за дарение, връчени им от г-жа Цеца Петкова – председател на Общестения съвет към общината.

Ръководството на Община Берковица изказва още веднъж своите благодарности към „Приятелите на волейбола“ за направеното дарение за закупуване и монтиране на LED осветление в Спортна зала в град Берковица.


Източник:
berkovitsa.bg