След кончината на Тренера, ръгби общността в града се обединява около идеята да почитат паметта на човека, отдал живота си на любимия спорт с турнир. От 2010 г. Ръгби клуб “Балкански котки” кани отбори от цялата страна и чужбина за участие в ежегодния турнир. Всички отбори са започнали вече подготовката си за новия сезон и това ще са първите официални игрови минути за повечето състезатели. Олимпийската версия на Ръгби се играе от по седем човека на високо темпо и скорост, а есетата са чести и атрактивни. Ръководството на ръгби клуб “Балкански котки” е поканило за участие много отбори от Сърбия, Румъния, Гърция и Турция и очаква скоро техните отговори.

Димитър Гаврилов- Тренера
Димитър Гаврилов- Тренера

Освен жителите на град Берковица, които познават добре играта на стадиона се очаква да присъстват много гости на града, който са тука за трето издание на фестивала на духовата музика БДМ ФЕСТ, който ще се проведе същия ден.

Организаторите написаха в социалната мрежа: "На стадиона ще се погрижим никой да не остане гладен или жаден за целта за всички фенове и състезатели ще има прясно приготвена храна и студени напитки. Заповядайте да си изкараме един страхотен ден изпълнен с ръгби и положителни емоции, в който да си спомним за живота и делото на нашия вечен Треньор".