Под купола на църквата, където се проведе литургията при спазване на всички противоепидемични мерки, се събраха неколцина миряни, дошли да запалят свещ и да се помолят за здраве, въпреки студеното време.

„Да са живи и здрави, да са добри и да се уважават. Всичко друго е суета, която пречи на хората да бъдат щастливи. Дано я превъзмогнат, защото ние живеем един миг от вечността. Ако не се уважаваме и го няма човешкото в нас, за какво живеем на този свят”, пожела Цеко Златев.

Отец Пламен Кръстев пожела на всички християни да имат благодатта и помощта на светеца. Той изрази надежда, че местният храм ще бъде възстановен и през следващата година ще може да се събере цялото село, защото този храм е величествен.

„Той носи историята на региона, съграден е през далечната 1825 година и съхранява спомените, надеждите и упованието на много поколения”, добави още отец Кръстев.

Църквата в Моравица също носи името на Св. Николай Чудотворец, но традиционно жителите на селото отбелязват храмовия си празник на 9 май - „Св. Николай Летни”.

Въпреки това на днешния ден енорийският свещеник Дилян Иванов отслужи света литургия за здраве и благоденствие.