Системата ще бъде cloud базирана и ще предоставя редица предимства на три целеви групи – клиентите, търговците и куриерите. Мрежата от Интелигентни независими логистични пунктове ще разполага с централизирана система за управление на процесите и клиентските профили, „мобилни клиенти“ за Android и iOs.

Решението дава възможност без наличието на персонал да бъдат доставяни/получавани/изпращани пратки, в движение да бъдат коригирани заявени локации за доставка, да се избират продукти от търговските партньори на фирмата и всичко това през мобилното устройство на потребителя.

Сензори ще отчитат агресивни прояви/инциденти с пунктовете и ще сигнализират централизираната система, която може да блокира достъпа и дори автоматично да извести органите на реда.

Решението предлага възможност за интеграция с хранителни магазини, като ще позволи преминаването на 24 - часов работен ден с минимални инвестиции и нужната сигурност. Пунктовете ще използват виртуални тунели за комуникация с централизираната система и ще разполагат с UPS с цел максимално ниво на сигурност и непрекъснатост на функционирането.

Иновацията ще спомогне за оптимизация използването на ресурсите, повишаване на потребителската удовлетвореност и развитие на онлайн търговията.

Стойността на проекта, финасиран от ОП ”Иновации и конкуретноспособност”, е 418 576.24 лв., от които 320 210.80 лв. са европейско и 56 507.80 лв. са национално финансиране.


Източник: novinitem.com