На заседанието присъстваха представители на общини в Област Враца, Дирекции „Бюро по труда" във Врачанско, на синдикати и работодатели. Участниците в срещата разгледаха постъпилите заявки от работодатели по първата схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Обучения и заетост за младите хора" и оценка по Методиката на Министерство на труда и социалната политика /МТСП/. Приоритетната група са младежи до 29-годишна възраст, като заетостта е в рамките на 6 месеца.

Областният управител Момчил Младенов съобщи, че за цялата страна по схемата е заделен бюджет, разпределен на квотен принцип между областите в страната на база критерии, въведени от МТСП. За Област Враца, отпуснатият финансов ресурс е на стойност 2 456 100 лв. Младенов поясни, че заявките са подавани във всички Бюра по труда във Врачанско. За областта са депозирани 126 заявки от работодатели на обща стойност 3 543 955,65 лв., за разкриване на 956 работни места.

По време на заседанието бяха въведени два допълнителни критерии на областно ниво - „Икономически дейности с приоритетно местно значение" и „Брой регистрирани безработни от целевите групи в община/ Брой регистрирани безработни от целевите групи в област Враца". Младенов допълни, че на база приетите критерии и с оглед отпуснатия за областта финансов ресурс е направено подреждане на фирмите в основен и резервен списък. 119 работодателя /фирми и общини/ влизат в основния списък, а 7- в резервния. По този начин се усвоява пълния финансов ресурс, отпуснат за Област Враца.