© Община Видин

45 представители на целевите групи успешно преминаха четиридневното обучение. Те придобиха умения за подготвяне на необходимите документи при кандидатстване за работа – автобиография, мотивационно писмо, формуляри и др., както и за намиране на източници за информация относно свободните работни места. Участниците се научиха как да разработват собствена стратегия за търсене на работа и овладяха принципите на ефективната комуникация.

В рамките на проекта общо 63 души ще получат трудова заетост. В това число влизат преминалите мотивационното обучение.

Проект „Интегриран подход за социално-икономическа интеграция на уязвими групи в Община Видин“ е финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. и Оперативна програма „Наука и образование за интелигенте растеж“ 2014-2020 г. Общата стойност на проекта е 1 589 270,65 лв., а срокът за изпълнение е от 5.07.2022 г. до 30.06.2023 г.

Основната цел на проекта е създаването и прилагането на ефективен и иновативен междусекторен модел за устойчива социално-икономическа интеграция на хора от уязвимите групи на територията на Община Видин, насочен към повишаване на качеството на живот, намаляване на бедността и спиране на предаването на бедността през поколения.