„Средствата, които имаме в момента са от кампанията, която организирахме миналата година за събиране на дарения, поясни Силвия Митова - секретар-библиотекар в читалището. Там се включиха много жители на селото и приятели. Събраха се около 1600 лв., като с 700 лв. доплатихме смяната на вратите на цялото читалище. С другата част закупихме първоначалните материали за ремонта. Останалите пари, които ще вложим са на читалището.

Поставена е нова дограма, ще се боядиса и ремонтира тавана, защото е в много лошо състояние. Видът на салона ще се запази, но ще бъде по-хубаво.“

Салонът на читалището е единственото място, където се събират жителите на селото по всякакъв повод. От години настилката, стените и покривът се рушат, а част от сградата е станала неизползваема, обясни кметският наместник Владимир Пенчев.

Засега наличните средства са предвидени само за вътрешен ремонт на салона. При събиране на достатъчно пари ще започне и ремонт на фасадата на сградата.

Всички, които искат и могат да помогнат за спасяването на читалищния салон могат да се свържат с кметския наместник на село Руска Бела Владимир Пенчев, тел: 0878450246 или със Силвия Митова – секретар-библиотекар, тел: 0885983285.

ОББ сметка: BG17UBBS88881000915349