Състезателите са тук, на пистата, за да дават пример, че газ трябва да се дава там, където му е мястото, а не по улиците, отбеляза при откриването организаторът от "Хела Мото спорт" Християн Калайджиев. Този спорт е много красив и атрактивен, но в същото време е много опасен. Републиканската пътна мрежа е система за придвижване. Тя не е писта. Нека да спазваме ограниченията по пътищата и да не се предприемат излишни рискове, призова Калайджиев. Който желае да изпробва мощта на своя автомобил или мотоциклет, да го направи на обезопасените места, добави той и благодари за съдействието на областната администрация и община Видин.

Подкрепяме спорта и се радвам, че това състезание се провежда на пистата, а не по видинските улици. Вярвам, че хората, който се радват на силни усещания и са с адреналин в кръвта си, трябва да имат поле за развитие. Нека сигурността бъде на първо място, отбеляза заместник областният управител Ани Арутюнян.

Кметът на община Видин д-р Цветан Ценков сподели, че се надява пистата на летище Видин да стане едно от бъдещите трасета на Европа. Пожелавам на всички, обичащи моторния спорт, да карат внимателно и да пазят здравето си, отбеляза той. Предстоят още две състезания през тази година и очаквам гостите на Видин по този повод да бъдат още повече, каза още кметът Ценков.

В състезанието участват 23 мотора, разпределени в осем класа и 73 автомобила. Любителите на високите скорости могат да видят някои от най-бързите коли в България и да изпробват възможностите на своите автомобили в обезопасена среда с измервателна апаратура.

За най-малките е обособен детски кът на безопасно място край пистата, така че родителите да могат спокойно да се насладят на шоуто. /БТА