© БНР-Видин

Всеки ден, от понеделник до петък, ще има по две клубни форми, които ще бъдат с продължителност един астрономически час. Едната клубна форма ще бъде от 11:00 до 12:00 часа, а втората - от 16:00 до 17:00 часа. Седмицата ще стартира с клубната форма "Знаете ли, че..", в която децата ще разглеждат много енциклопедии, ще научават интересни и любопитни факти. Следобедната клубната форма - "Приятели на фолклора" ще се запознава с местните празници и обичаи в различните краища на България.

Всеки вторник децата ще имат възможност да творят в клуб "Аз чета, ти рисуваш" и в ателие "Влез в изкуството". В сряда ще се провеждат заниманията на клуб "Забавление с чуждите букви на английски език" и на арт клуб "Българска шевица". В четвъртък ще се събират членовете на клуб "Опознай Видин" и творците от клуб "Аз чета, ти рисуваш". В петък децата ще учат руски език и ще опознават българската шевица. Предстои да се определи ден и час за провеждане на заниманията на "Клуб по роботика програмиране и 3D принтиране".

В заниманията могат да участват всички деца, които притежават валидна читателска карта и попълнена декларация от библиотеката.

Източник: БНР-Видин