Предоставената от държавата сума е 50% от стойността на целия проект, а работата ще започне веднага след като бъдат получени гласуваните от правителството средства.

Община Ружинци още през лятото проведе обществена поръчка и е избран изпълнител за реконструкцията и рехабилитацията на общинския път от с. Черно поле до Е-79, който е с дължина около 6,5 км. Предвижда се рехабилитация на участъци с видимо добро експлоатационно състояние и равно пътно покритие, чиято обща дължина е 1475 м. По-голямата част от трасето е предвидена да се реконструира – 4980 м. Планираните дейности включват направа на 2545 м облицовани стоманобетонови канавки, а на останалите 3890 м ще бъдат оформени земни окопи.

Предвижда се почистване и привеждане до нормално функциониране на съществуващ тръбен водосток ф80 на км 0+280. Проектирани са три нови тръбни водостока, постоянна сигнализация и маркировка.

"Тъй като на този етап е осигурена половината от необходимата сума за реконструкцията и рехабилитацията на целия път, работата ще започне от участъка, който е в най-лошо състояние. Надявам се, че догодина държавата ще даде и другите 50% от стойността на проекта. Това диктува и логиката, защото инвестицията би се обезсмислила, ако ремонтът на общинския път не бъде извършен изцяло. Очаквам строителните дейности да започнат около 10 ноември 2022 г. и ще продължат докато времето позволява", поясни кметът.