Сред основните проблеми пред държавата Богданов посочи изострянето на отношенията между Русия и НАТО и нуждата от балансирана политика в полза на българските национални интереси, мигрантската криза и нуждата от формулиране на твърда българска позиция за неприемане на повече бежанци и затягане контрола по границите, ситуацията в Ердоганова Турция - източник на напрежение в региона.

"Във време на сериозни изпитания на България й трябва президент-патриот. Човек с компетентности във външната политика, отбраната и националната сигурност. Президент, който не разделя, а обединява, дори и непримирими съперници. Единствено Каракачанов може да промени статуквото и да победи на балотажа кандидата на ГЕРБ ", заяви Богданов.

Своето мнение и готовността за изборите споделиха зам.-областният председател Красимир Тодоров, общинският съветник и председател на ВМРО в Оряхово Робертино Маринов, председателите на ВМРО в Козлодуй, Мездра, Криводол и Роман Радослав Василев, Тихомир Илчев, д-р Тихомир Тодоров и Марин Връбчев. Общинският съветник на "войводите" в Мизия Теменужка Желязкова предложи кандидатът за президент да посети и някои от по-малките населени места в областта.

В момента се изграждат общинските предизборни щабове на "Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО", които ще координират агитацията по време на предизборната кампания във Врачанско.