Двубоят заприлича на дерби само в третия гейм, в който Монтана поведе с 11:6, но не издържа и психологически и отстъпи с 22:25. Златко Кьосев отбеляза 18 точки за монтански тим. Минчо Минчев завърши с 11 т., а възпитаникът на ДЮШ на Монтана Леон Тончев се отличи с 6 точки при първия в първия си мач, в който започва в основния състав. За домакините Спас Байрев се отчете 19 точки.

„Ползата от този мач за нашия отбор е, че получават шанс да се обиграят тези момчета, които по-рядко влизаха до сега в игра. Лошото е, че програмата ни е много сгъстена, а проблемите ни не са малко. Но за мен е по-важно всички състезатели, които имат здравословни проблеми, да се възстановят на сто процента, за да са пълноценни за плейофите”, заяви след края на мача ст. треньорът на Монтана Даниел Пеев.

Левски – Монтана 3:0 (25:19, 25:18, 25:22).

Левски: Тодор Богданов-кап. 6, Николай Манчев 5, Мартин Павлов 5, Спас Байрев 19, Симеон Александров 11, Александър Кордев 3 (Ивайло Лалов-либеро). Треньор: Петър Шопов.

Монтана: Захар Александру 3, Златко Кьосев 18, Леон Тончев 6, Борис Наков 2, Минчо Минчев 11, Делчо Раев 1, Николай Къртев 6 (Александър Симеонов-кап., Добромир Иванов-либеро). Треньор: Даниел Пеев.

Зала: „Универсиада” - 50 зрители.