Европейското първенство ще се проведе на 20-21 октомври в зала „Арена” - Шумен. Във възрастовите групи мъже и жени се бориха за квоти за Световно първенство, което ще се проведе в края на годината в Бахрейн.

Цветомир Тодоров изтегли благоприятен жребий и бе изпратен директно на финала, на който 61-килограмовият юноша на „Боен клуб - Сила” се представи блестящо, и за минута и половина успя да откаже противника си. Така Тодоров грабна квотата за предстоящият турнир, на което ще се бори за Европейска титла.

Николай Цветков който е най-младият състезател на „Боен клуб Сила“ също се окичи с златото след две зрелищни срещи, на които се представи блестящо. Това го нареди на първо място при момчетата в категория до 49 кг. Той също ще се бори за европейска титла през септември.

Павлин Воденичарски остана на трето място при юношите в категория до 70 кг. В четвъртфиналните срещи той бе надигран по точки от опонента си, но въпреки това ще бъде допуснат до участие на Европейското.

Треньорите на „Боен клуб Сила“ Асен Асенов и Ивайло Русинов са уверени, че техните бойци ще се представят достойно на предстоящото Европейско първенство. След кратка почивка състезателите ще започнат нов подготвителен режим за да се изправят срещу опонентите си в максимално добра форма.