неустановена по безспорен начин дата през февруари 2023 г. в с. Върбица, обл. Враца, се е заканил с убийство на И. И. от същото село, като размахвал брадва и с думите: „Ще те убия, мен затворът не ме плаши“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Оряхово е привлякло в качеството на обвиняем В. С. за това, че на 08.08.2023 г. около 20,30 часа в гр. Оряхово, пред хранителен магазин, се е заканил с убийство на С. М. от същия град, като, държейки нож в дясната си ръка, я е заплашил с думите „Дошъл съм да правя убийство“, „Не само ще те убия, но ще те изкормя“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

С определенията си по двете въззивни частни наказателни дела Окръжен съд - Враца потвърди наложената от Районен съд – Враца и Районен съд - Оряхово най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Т. Т. и на В. С., като прие, че са налице всички предпоставки за това.

Определенията на Врачанския окръжен съд са окончателни и не подлежат на обжалване и протест.