По време на форума служебният министър на икономиката Никола Стоянов заяви, че усилията на местната власт за разкриване на нови производства превръщат града в лидер не само в региона, но и в страната. В допълнение министърът подчерта, че Враца има потенциал за изграждане на индустриални паркове, които да бъдат реализирани от Плана за възстановяване. „Държавата е длъжник на Северозападна България и на Вашия град. Кметът Калин Каменов и неговият екип показаха, че с много активност и желание за работа, нещата се случват. Местната администрация направи така, че бизнесътда получава адекватни условия, чрез които да реализира своите проекти“ – каза още Никола Стоянов.

Кметът Каменов заяви, че в момента се водят преговори с двама потенциални инвеститори, които имат намерение да изградят производствените си мощности в града. „През последните години постигнахме много в сферата на инфраструктурата и образованието. Пред нас има все още проблеми, които могат да намерят решение само с подкрепа от страна на изпълнителната власт. Вярвам, че с общи усилия ще продължим да развиваме Враца и ще бъдем пример за останалите общини в Северозападна България“ – добави още Каменов.

В рамките на първия панел на конференцията председателят на Общинския съвет д-р Владимир Христов представи на местния бизнес идеята за изграждането на индустриален парк в града и коментира предизвикателствата пред намирането на кадри за новите производства.

Общинските съветници Владислава Лакова и Красимир Ангелов разказаха за работата на местния парламент и визията им за развитие на региона.

Обзор на реализираните проекти в сферата на пътната инфраструктура, градския транспорт и екологията направи заместник-кметът Цветан Стойчков.

Конференцията, организирана от Euronews Bulgaria ще продължи с дискусия на тема за бизнес потенциала на Враца, в която участие ще вземат представители на ТПП, заместник-кметът Александър Владимиров, както и предприемачи от Враца и региона.