Пионерите в това ново предизвикателство – екипът от преподаватели специалисти, със заслужена гордост, но и с искрени сълзи, за последен път посрещнаха своите момичета и момчета от Випуск 2021, поели вече своя професионален път.

Випуск 2021 не е просто поредният випуск. 16 млади хора получиха своите свидетелства за зрелост, един от които с отличен успех. Това са първите, които излизат не само с диплома и професионална квалификация, но и със сключени трудови договори с престижни и висококатегорийни заведения и обекти. Това бе и причината, някои от 16 – те зрелостници да не могат да присъстват на церемонията по връчването на дипломите.

Със светнали очи, цветя и настроение, младите хора посрещнаха своя класен ръководител – инж. Цветана Ценова и директора на училището – инж. Христинка Минова, с традиционното отброяване от 1 до 12, за да отбележат последната обща среща в училището на един неразделен клас.

В посланието към своите момичета и момчета кл. ръководител инж. Ценова им пожела никога да не забравят най-важните неща в живота на всеки човек – да не спират да мечтаят, да вярват и отстояват себе си, да приемат и преодоляват предизвикателствата, но и да не забравят откъде са тръгнали.

Преди официалното връчване на дипломите, директорът на учебното заведение благодари на порасналите вече деца и изрази своето задоволство от постигнатото от тях, но и не сдържа сълзите си от поредната раздяла с едни достойни млади хора, намерили своето призвание и своя житейски път.

Младост, красота и усмивки изпълниха най-новата придобивка на училището с над 70- годишна история – кабинетът по сервиране. Училище, преминало през всички промени във времето, но намерило своето достойно място сред водещите професионални гимназии в региона. Училище, в което младите хора срещнаха не само своите учители и преподаватели по специалните предмети, но и истински приятели и наставници за успешната им реализация.

От името на випуска Анатоли Литков благодари на учителите за грижите, за прошките, за разбирането и приятелството, които винаги са били неразделна част през всичките съвместни години.

И естествено не липсваха изненади...За успешното дипломиране, техните наследници от 10-те класове показаха, че достойно са поели щафетата, и подготвиха богат коктейл от изискани кулинарни изкушения за всички зрелостници, гости и приятели.