Педагозите бяха поздравени и от ректора на Нов български университет проф. д-р Пламен Бочков, където се и осъществява обучението по специално разработена за проекта учебна програма.

"Благодаря на кмета за положените усилия през изминалата година - това наистина е една смела стъпка в сферата на образованието. Всеки от вас трябва да се гордее с постиженията както на педагогическия колектив, така и на децата. Вярвам, че иновативният метод ще бъде надграден", каза проф. д-р Бочков.

В рамките на церемонията Калин Каменов и ректорът на Нов български университет проф. д-р Пламен Бочков връчиха дипломите за работа по метода "Монтесори" на 15 педагози. През новата учебна година в общо 6 детски градини - в 10 групи (3 яслени и 7 целодневни) ще работят по съвременния метод. Прилагането на алтернативния начин на обучение се реализира в детските градини „Слънце”, „Щастливо детство”, „Славейче” , „Европейчета”, „Детски свят“ и „Знаме на мира“.

В тържествената церемония се включиха с изпълнения възпитаници от детските градини, в които е въведен иновативният образователен метод.

На събитието присъстваха още заместник-кметът Петя Долапчиева, директорът на училището за професионално и продължаващо обучение Цилия Стоянова, обучителят в Нов български университет Ренета Венева, педагози и родители.