По крайбрежието в събота облачността ще е динамична, но валежи са слабо вероятни. Ще духа традиционният за тази част на годината източен вятър с умерени пориви. Вълнението следобед ще се усилва и в по-късните часове, и в неделя максималната височина на вълните ще е около метър и половина.

В планините съботата ще е облачна, дъждовна, с гръмотевични бури – с по-голяма вероятност в масивите в западната половина на страната. Дневните температури с леки колебания остават без промени – 15-22 градуса.

В неделя се очаква от запад на изток да премине пореден студен фронт, който ще създаде условия за динамично време с валежи, гръмотевични бури и резки пориви на вятъра. Дневните температури в северозападната половина на страната ще се понижат с градус-два, но на югоизток и около крайбрежието ще останат без особена промяна.

Седмицата в края на август и началото на септември ще е с променливо време. След валежите през почивните дни, в понеделник все още са възможни слаби превалявания в някои източни райони, които ще спират с тенденция за тихо време с повишаващи се температури във вторник. Около средата на седмицата обаче отново ще захладнее с нахлуването на по-студен въздух от северозапад с валежи.

Ако решите през почивните дни да наминете през Копривщица, задължително вземете чадър. И през двата дни слънцето ще отстъпва на облаците в часовете следобед и привечер. Вероятността за валеж е по-голяма в неделя привечер. Сутрините се очаква да са прохладни с температури около 12-13 градуса, а дневните стойности на термометрите ще се колебаят около 20-21 градуса.

Източник: nova.bg