„Искам да благодаря на всички вас, които дарявате, защото вашият жест спасява животи. Дарителството е добродетел, който трябва да се възпитава, да се стимулира и да се надгражда. За мен е важно да се знаят, хората, които помагат и хората с големи сърца. Благодарим ви!“ – каза при връчването на призовете кметът Каменов.

Началникът на отделението по трансфузионна хематология – д-р Яна Апостолова благодари на всички кръводарители за проявената съпричастност и милосърдие. „Днес, вие сте нашите герои. Вие и вашия мълчалив подвиг, дарявайки частица от себе си, за да спасите някого, когото не познавате. Гордеем се с вас и вашият пример по човеколюбие.“ Д-р Апостолова връчи почетни грамоти и детски рисунки на още 11 доброволни кръводарители.

На събитието присъстваха заместник-кметът Петя Долапчиева, медицински сестри, представители на общинска администрация. В рамките на програмата участие взеха изпълнители от квартет „Хармония“ към ЦПЛР „Център за работа с деца“, с ръководител Маргарита Данаилова.