Сумата, която е поставена за цел в рамките на кампанията е 3 110 лева. Тя е достатъчна за оборудването на модерната библиотека.

"Ако вярвате, че всеки младеж в България има право на равни възможности за достъп до знание, технологии и лично развитие, подкрепете нашата кауза. Инвестирайте в обществените библиотеки - инвестирайте в Бъдещето на България!" - призоваха от регионалната библиотека на град Враца

Очертава се новоизграденият тийнцентър да бъде разделен на няколко специализирани зони. В едната - „Hi-tech teen”, младежите ще имат възможността да изградят дигитални умения, да опознаят основите на програмирането и да се научат максимално безопасно да "сърфират" в Интернет. Другата - "Млад автор", ще включва в себе си академия по творческо писане и читателски клуб. "The Lab" се предвижда да бъде мястото за развлечения, където младите ще могат да дадат воля на въображението си и да покажат креативност.

От културната институция на града обясниха, че целта на библиотеката е да привлече подрастващите към едно по-смислено и ползотворно прекарване на свободното време. Ако реализацията на проекта е успешна, то младите ще получат равностоен достъп до модерни технологии, информация и ресурси, които да им бъдат полезни както в учебен план, така и в личен.


Източник: uspelite.bg