Тържеството започна в двора на детската градина в присъствието на Председателя на Общински съвет Вършец инж. Анатоли Димитров, зам. кметовете Петър Стефанов и инж. Георги Янкулов, секретаря на общината инж. Даниела Тодорова, председателя на НЧ“ Христо Ботев-1900“- гр Вършец Алекси Алексиев и родители.

„Един от основните приоритети и стремежи в работата ни, винаги е бил в посока осигуряване на модерни, съвременни условия за отглеждане и обучение на нашите деца. По време на изпълнението на проекта за обновяване на детската градина имахме множество срещи с изпълнителите и строителите, от които винаги сме изисквали ремонтните дейности да бъдат изпълнени по най-добрия начин на 100 %, тъй като тук винаги е ставало въпрос за най-важното, а именно за децата на Вършец. Мисля, че сега когато виждаме резултата, всички можем да кажем, че си е заслужавало.“, заяви инж. Анатоли Димитров. В своето слово инж. Димитров също приветства родителите и децата и поздрави учителите за труда, старанието и любовта, които влагат в своята работа, докато неуморно формират и пазят богатството на тази детска градина – нейните деца.

Ремонтните дейности в детската градина са извършени по проект „Реконструкция, ремонт и обновяване на ДГ „Слънце“- гр. Вършец“ на обща стойност 967 871, 22 лева е финансиран по мярка 7.2 от ПРСР 2014-2020 г.