Над 1 милион лева е сметката за ел.енергия на В и К – Монтана за месец януари. До края на седмицата дружеството трябва да представи подробна справка за разходите си за електричество. Едва тогава ще получи финансова помощ от държавата, за да бъде изчистено задължението.

За два месеца сметката за ел.енергия на В и К – Монтана е близо 2 милиона лева. Дружеството вече е получило кредит и е разплатило декемврийската си сметка от 936 000 лв. За януари задължението им е 1 066 000 лв. Точно тези пари чака сега от държавата В и К.

Извън проблемите с високите сметки за ток, В и К – Монтана чака решение от КЕВР и по инвестиционния си план. Обсъждането е отложено от миналата година, по причини извън водното дружество. Сега се чака нова дата.

Монтана е една от шестте области в страната, в които не всички общини членуват във В и К асоциацията. Това е основната пречка областта да не може да ползва средства по европейски програми за ремонти на мрежата. Заради авaрии и течове се губят над 76 % от питейната вода в региона.