Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Докато В. К. се чудела какво да отговори, разярената майка започнала да я удря с юмруци и да й скубе косата. Първият удар бил истинско кроше с прав десен, последвал ъперкът с лява ръка и още няколко хаотични юмручни попадения. Нападнатата жена политнала и си ударила главата в голям фризер, намиращ се в коридора. Намесили се детската учителка и готвачката, но атаката и желанието на нападателката да нокаутира жертвата си не спирали. Двете жени едва успели да изведат побойничката навън. Съпругът й изобщо не се намесил, а само наблюдавал екшъна.

Пострадалата потърсила помощ в спешното отделение на МБАЛ – Монтана. След това била прегледана и освидетелствана от съдебен лекар, който констатирал оток и кръвонасядане в областта на външната част на лява вежда, горен ляв клепач и вътрешната част на лявата скула.

Преди десетина дни бойната дама застанала пред наказателен състав на Районен съд Монтана. От мотивите на съда става ясно, че „обвиняемата Л.А. е съзнавала, че нанася телесно увреждане на служителка в детската градина, където учат деца, като е била водена от хулигански подбуди да раздаде справедливост сама, без да се съобразява с общоприетите правила и норми за инцидент, какъвто реално не се е бил случвал. Съзнавала е обществено опасния характер на деянието, предвиждала е настъпването на обществено опасните му последици и е искала тяхното настъпване”.

Налице са били доказателства, че обвиняемата Л.А. е осъществила състав на престъпление по НК, нанасяне на лека телесна повреда. Съдът е признал Л.А. за виновна, водена от хулигански подбуди, но я е освободил от наказателна отговорност. Наложено й е административно наказание - глоба в размер на 1 000 /хиляда/ лева в полза на Държавата, съобразно разпоредбата на чл.78 а ал.1 от НК. Възложено й е и да заплати по сметка на ОД на МВР-Монтана сумата от 168.00 лева.