В хода на предприетите полицейски действия в местността "Стражите" в землището на Банско в лек автомобил "Фиат Брава" са установени и задържани 31-годишен мъж от Криводол, област Враца, и 21-годишен младеж от Симитли, област Благоевград.

При претърсванията на адреси в Криводол, в софийското село Мировяне и в Симитли са намерени и иззети множество мобилни апарати, компютърни конфигурации и техника, използвана при извършването на кражбите на автомобилите. Открити са и вещи, заявени от пострадалите, които са били оставени от тях в откраднатите автомобили. В Симитли, като съпричастни към извършените деяния, са задържани 51-годишен мъж от Криводол и 21-годишен от Симитли. При осъществените процесуално-следствени действия са събрани данни за участие на двамата в извършени кражби на МПС през сезон 2016/2017 г. в Банско.

На по-младия и на 51-годишния криводолчанин са повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл. 195, ал. 1 от Наказателния кодекс за кражба на лек автомобил "Тойота Рав 4" и опит за отнемане на лек автомобил "БМВ Х6" - деяния, извършени от началото на годината. Постановена им е мярка за неотклонение "Задържане под стража".