В района с. Белимел, общ. Чипровци, е установен и спрян лек автомобил "Мазда 2", управляван от 25-годишен монтански жител. При извършения оглед е намерен и иззет 1,5 грама амфетамин.

Непосредствено след с. Белимел е спрян лек автомобил "Фиат Стило", управляван от 24-годишен жител на с. Превала, общ. Чипровци. В автомобила са намерени и иззети 4,1 грама канабис.

На територията на гр. Монтана е установен и спрян лек автомобил "Ауди А 4", собственост и управляван от 34-годишен монтански жител, с 39-годишен пътник от областния град. При извършеното претърсване в автомобила са намерени и иззети 0,3 грама амфетамин. При направения личен обиск в РУ Монтана на пътника от автомобила са иззети 30 грама канабис и грам амфетамин. При проведени беседи водачът и пътникът заявили, че закупили наркотичните вещества от двамата жители на с. Меляне.

В полицейския арест на РУ Монтана за 24 часа са задържани всички водачи и пътници, закупили наркотични вещества, както и двамата жители на с. Меляне, за които са получени данни, че извършват търговия с наркотични вещества.

При извършеното претърсване в дома им в с. Меляне са намерени и иззети 284 грама канабис, 2 цигари марихуана, свивка марихуана, два тефтера със списъци с имена и два мобилни телефона. По случая е образувано досъдебно производство.