Целта на операцията е противодействие на конвенционалната престъпност, гарантиране на добър обществен ред, осигуряване на полицейско присъствие в малките населени места и подобряване на обстановката по пътна безопасност. Екипи на полицията и жандармерията са извършвали активна контролна дейност в областния град и населени места на територията на Районно управление - Видин.

В условията на неотложност криминалистите са предприели претърсване в апартамент във Видин, обитаван от мъже на 22 и 27 години. В жилището са открити и иззети 26,91 грама бяло прахообразно вещество, което е реагирало на амфетамин при полевия наркотест, и 21,15 грама суха листна маса – индикирала на канабис при теста. Разследването по случая продължава, като е образувано досъдебно производство по чл.354 а от Наказателния кодекс.

При проверки на пет частни адреса във Видин и с. Арчар, униформените са установили общо 8,5 кубика дърва без контролна горска марка и без документи. На стопаните са съставени актове по Закона за горите и са заведени пет преписки по чл.235 от Наказателния кодекс.

Полицейските екипи са проверили 187 лица, като 23-ма от тях са криминален контингент, и 133 моторни превозни средства. За констатирани нарушения по Закона за движението по пътищата са съставени девет акта и 33 фиша.