Издирван е за провеждане на наказателно преследване по дело, образувано за следните престъпления -сводничество спрямо множество лица, осъществено в организирана престъпна група, трафик на хора в организирана престъпна група, сдружение с престъпни цели и изпиране на пари в организирана престъпна група. Тези престъпления са извършени в гр. Бордо, както и в България и Италия, между 1 ноември 2016 г. и 13 април 2022 г.

Съдът прие, че са налице основания за задържането на Б. М., тъй като сочените в заповедта деяния са за тежки умишлени престъпления, наказуеми с „лишаване от свобода“ до 20 години и на този етап има реална опасност от укриване, което би затруднило провеждане на производството по чл. 44 ЗЕЕЗА, а оттам и наказателното преследване, водено срещу него.

Определението на Врачанския окръжен съд подлежи на незабавно изпълнение с привеждане на задържания в Следствения арест към Затвора във Враца.

Определението на Окръжен съд – Враца може да се обжалва и протестира в законоустановения срок пред Апелативен съд – София.