При извършения оглед в непосредствена близост до автомобила в дървен шкаф са намерени и иззети двете регистрационни табели с монтанска регистрация, както и множество документи, свързани с автомобила. При последвалите процесуално-следствени действия в съседен имот, ползван от Й. М., е намерен укрит лек автомобил "Фолксваген Голф" без регистрационна табела, обявен за общодържавно издирване на 14 май, противозаконно отнет в Монтана, за което е образувано досъдебно производство.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че Й. М., Р. С. и Д. Р. са извършители на противозаконните отнемания на леките от автомобили от Монтана. Те са уличени и като съпричастни в противозаконни отнемания на още два леки автомобила през месец май от София.

При претърсване в двора на частен дом във Вълчедръм е намерен лек автомобил "Фолксваген Голф" със софийска регистрация, който се издирва от 6 май т. г., като откраднат в столицата. При претърсване в стопански двор в с. Якимово е намерена рама от лек автомобил "Фолксваген Голф", обявен за общодържавно издирване на 18 февруари 2017 г., откраднат също в София. В жилището на Р. С. във Вълчедръм са намерени и иззети и 5,09 грама амфетамин.

Й .М., Р. С. и Д .Р. са задържани за срок от 24 часа в Районното управление на полицията в Монтана. Работата по документиране на престъпната дейност на лицата продължава. Образувани са досъдебни производства.