Досъдебното производство по случая е започнало след постъпила информация за пътнотранспортно произшествие със загинал.

В хода на разследването е било установено, че на 29.06.2021 г. 39-годишната В.В. управлявала лек автомобил м. „Ауди А4“ по ул. „Георги Димитров“ в с. Търнава, област Враца. Жената не контролирала непрекъснато превозното средство и не осъществявала зрителен контрол върху пътното платно. Вследствие на действията й настъпил удар с предната дясна част на управлявания от нея автомобил в задната гума на движещия се пред нея велосипед. Вследствие на сблъсъка починал 17-годишният велосипедист Г.К. от с. Алтимир.

Предизвикалата пътнотранспортното произшествие В.В. е била тествана за употреба на алкохол. По надлежен ред е било установено, че тя управлявала МПС под въздействие на алкохол – с концентрация 1,05 промила. От направена справка е видно, че водачът има нарушения на Закона за движението по пътищата.

Предстои В.В. да бъде привлечена в качеството на обвиняема за извършеното от нея престъпление по транспорта, причинило смъртта на друг участник в движението. Изготвено е постановление на наблюдаващия прокурор за задържането й за срок до 72 часа за довеждането й във Врачанския окръжен съд.