С помощта на спецотряда на полицията в Монтана са заловени двамата бракониери със 114 килограма риба. Мъжете са задържани до 24 часа по Закона за МВР.. При извършения оглед на място в управляваната от мъжете лодка са намерени чували с незаконно уловена риба от различни видове - шаран, есетра , бяла риба, моруна и други, с общо тегло 114,6 кг и 6 хрилни мрежи.

Бракониерите са следени два дни и са били хванати тази нощ, е съобщил Ростислав Василев - началник сектор "Рибарство и контрол" – Монтана,

"Небезизвестният с инициалите П.С.Т., по прякор Видрата от град Монтана, който има 18 влезли в сила наказателни постановления, и влязла в сила присъда за извършено престъпление по чл. 238, ал. 2 от Наказателния кодекс", обясни той.

"Надявам се, че този път правораздавателните органи ще си свършат работата, като задържат за постоянно Пламен Стоилов Тодоров, тъй като виждаме, че последните пет години колко нарушения и престъпления е извършил той", каза още Ростислав Василев.

С полицейска заповед на двамата мъже е наложено задържане за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая в РУ Монтана е образувано бързо производство.