Стартът на турнира бе даден в съботния ден с няколко срещи и представянето на всеки един от отборите, след която бяха изиграни останалите мачове от груповата фаза. Развръзката на състезанието продължи в неделния ден, когато се изиграха полуфиналите, мачът за трето и четвърто място и финалът.

В битката за първото място излязоха отборите на СУ „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Козлодуй, и ОУ „Христо Ботев”, гр. Враца. Мачът премина изцяло под контрола на домакините и съвсем заслужено те грабнаха отличието след категоричен успех с 5:0. В малкия финал за 3-то място отборът на ОУ „Христо Ботев”, с. Търнава, се наложи над ОУ „Св. Климент Охридски”, гр. Бяла Слатина.

Заместник-министърът на младежта и спорта, Ваня Колева, връчи купата и медалите на победителите от СУ „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Козлодуй. Кметът на Козлодуй, Маринела Николова, и директорът на отдел “Производство” на АЕЦ “Козлодуй”, Янчо Янков, връчиха медали и купи за второ и трето място.

Сред гостите на събитието беше и легендата на ЦСКА, нападателят Генади Симеонов, който връчи отличието за голмайстор на турнира.