© Нова

45-годишната Татяна бе запалена от мъжа си Николай Петров, който е от ромски произход. Във вторник вечерта той я изчакал да заспи, след което я залял със запалителна течност и я подпалил. Тя направила опит да загаси пламъците, като излязла в двора на къщата им, откъдето писъците ѝ огласили цялото село. Съсед на семейството видял зловещата картина и веднага се обадил в полицията. Татяна била откарана първоначално във врачанската болница. Малко по-късно е транспортирана за лечение в “Пирогов” в много тежко състояние.

Веднага след зверството Николай Петров избягал и се укрил. По следите му тръгнали полицаи, които успели да го арестуват вчера сутринта в пристройка на изоставена къща край село Три кладенци.

Предстои да се извърши съдебна аутопсия на тялото, след което то ще бъде транспортирано в село.

Историята от врачанското село Три кладенци шокира с неописуемата си жестокост. „Често съм чувал да се карат. Той беше казал, че ще я запали, но ние не вярвахме на думите му. Все пак ни е баща”, коментира синът на убитата Милен Татянов пред Нова. Той и двама негови приятели първи чуват писъците на горящата жертва. „Жената беше в критично състояние. Не знам какво заслужава този човек”, коментира един от очевидците – Марин Георгиев. На помощ се притичват още хора. Часове след случилото се не могат да се отърват от шока и да опишат видяното с думи. „Аз, каквото съм видял, това не се забравя никога. Това е нещо ужасно”, казва кметът Светлан Симеонов.

Това не е първото посегателство над жената. Преди време нападателят отрязал косата й с нож. После опитал да я удави в язовира. Така прогонил от семейния дом и големия си син.