© Община Видин

Присъстващите приветства Борислава Борисова, заместник-кмет по хуманитарни дейности и социална политика на Община Видин. Тя подчерта, че местната институция е успяла да развие и надгради Фестивала на изкуствата „Дунавски вълни“, който вече е разпознаваем далеч извън Видин. „Той даде тласък и на редица други фестивали, които организираме през последните години и днес с гордост можем да твърдим, че старопрестолният ни град е фестивална сцена, а културният календар на Общината е сред най-впечатляващите в цяла България“ – заяви Борисова. Заместник-кметът прикани видинчани и гостите на града да посетят интересните събития от програмата на тазгодишното издание от днес до събота включително, пожела успех на всички участници и обяви Дванадесетия фестивал на изкуствата за открит!

Началото на фестивалната програма бе поставено с концерта „Покана за валс“ на Симфониета – Видин, под диригентството на Петър Димитров и с участието на известното сопрано Цветелина Малджанска.

Днес, от 10:00 ч., до БиблиоПощата отваря врати работилницата за рисуване на тениски с техника Tie Dye.

В 17:30 ч. в Крайдунавски парк, до скулптурите на лисичките е откриването на „ВидаЛенд“ - приказна инсталация и анимация за малки и големи, а в 20:00 ч. на сцената на крепостта „Баба Вида” ще бъде представен спектакълът на театър „Трио“ - „Оттук Оттам“.