© Община Видин

Тя отправи поздрави от името на кмета д-р Цветан Ценков и от свое име към всички, благодарение на които става възможно и през това лято Видин отново да се превърне в сцена на оперно-оперетното изкуство – към вдъхновителката на Летните музикални празници – проф. Иванка Нинова, към директора на Видинската симфониета – Мирослав Кръстев и оркестрантите, и към всички солисти. Борислава Борисова пожела успех на спектаклите и изрази увереността си, че те ще донесат незабравими емоции и ще бъдат оценени високо от зрителите.

Проф. Нинова благодари на Общината за съдействието и лично на кмета д-р Ценков и на заместник-кмета Борисова и също пожела „на добър час“ на културната проява.

Първото концертно изпълнение от Летните музикални празници бе „Трубадур“ от Джузепе Верди. То премина под диригентството на маестро Григор Паликаров и с участието на Общински хор „Гена Димитрова“ от град Плевен, с диригент Анелия Дечева. Публиката прие с много аплодисменти изпълненията на солистите Пламен Димитров - Граф ди Луна, Габриела Георгиева - Леонора, Михаела Берова - Азучена, Петър Найденов - Ферандо, Валерий Георгиев - Манрико.

Днес също от 20:00 ч., в залата на Драматичния театър ще бъде представено концертно изпълнение на оперетата „Царицата на чардаша“ от Имре Калман.

Второто издание на Летни музикални празници се реализира от Симфониета – Видин, в сътрудничество със Сдружение „Опера за България“ и с финансовата подкрепа на Община Видин.