Право на този вид помощ имат общо 1048 души от общината, които са включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане. 308 от тях са жители на гр. Мездра. Право на хранително подпомагане имат хората, получавали целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон; майки, които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година; лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици, записани в първи клас; лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция и отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства, както и лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ.

Всички правоимащи ще получат по 38,5 кг от 10 вида хранителни продукти: 10 кг брашно, 6 кг ориз, 3,5 кг спагети, 1,25 кг картофено пюре, 2,4 кг гювеч; 1,6 кг компот, 2 кг конфитюр, 1,8 кг месна консерва, 8 кг захар и 2 кг вафли. Хранителните продукти се получават срещу подпис и документ за самоличност или пълномощно, написано и подписано собственоръчно от правоимащото лице.

Поради неблагоприятните метеорологични условия, все още не е ясно кога ще започне поетапното раздаване на индивидуалните пакети по селата. Графикът за това ще бъде оповестен допълнително.

.