"Пътят е един от най-натоварените в региона, защото по него преминават голяма част от автомобилите, пътуващи за Румъния и Западна Европа през моста над Дунав при Видин - Калафат. Сега много участъци от този път са в лошо състояние, но скоро това ще се промени. Вече е избрано сдружение от фирми - изпълнител на строителните дейности и още през март тази година те ще започнат.

През пролетта на тази година ще бъде ремонтиран и пътят от Монтана до село Боровци, който е част от трасето Монтана - Берковица - София. След ремонта на пътя в софийската му част през лятото на тази година, то от Монтана до София ще се пътува по изцяло обновено шосе", обяви депутатът от ГЕРБ Дилян Димитров.

Той коментира, че искането на хората от региона за изграждане на тунел под прохода Петрохан в Стара Планина по пътя Монтана - София е основателно и заяви, че очаква през тази година да започне предпроектното проучване на такъв тунел, който ще съкрати пътя до столицата с 45-50 км и ще направи региона атрактивен за инвеститорите.

Народните представители от ГЕРБ - Монтана стоят категорично зад изграждането на тунел под прохода Петрохан, който разкрива възможност за развитието на Севрозападния регион, допълни Димитров.