От 7 до 9 септември на специално изградената Оff road писта в местността „Леденика“ във Врачанския Балкан в оспорвана надпревара за призовите места взеха участие над 40 състезатели от България и Турция. На официалното откриване на 8 септември Председателят на Общински съвет - Враца Румен Антов поздрави всички състезатели и приятели на автомоделния спорт в България.

След оспорвана надпревара бяха излъчени победителите в отделните класове:

Бъги 1/8

Златен медал за Кристиян Костадинов от СК Кинетик - Русе, сребро за Марио Вутов от отбора на СТМК - Враца и бронз за Григор Стоичков от Асоциация на моделистите - София.

Електро Бъги 1/8

След оспорвана борба Марио Вутов отново остана втори и втори златен медал за Кристиян Костадинов.

Електро Тръги 1/8

Александър Вълков от СТМК - Враца завърши надпреварата на трето място, а първи и втори са Атанас Георгиев и Стойко Нейчев от Модел Яхт Клуб - Пазарджик.

Електро Бъги 1/10 (свободен клас)

Дебютантът в отбора на СТМК - Враца Ивайло Кулев остана четвърти, а първо място и златен медал за Кристиян Костадинов от СК Кинетик - Русе.

Бъги 1/5

Емил Карамфилов от Асоциация на моделистите - София спечели сребърен медал, а представителите на Търция Alain Sarafian и Ali Bilmish завоюваха златен и бронзов медал в клас 1/5 Large scale.

Бъги 1/5 Short Course

З. м. с. Дамян Петров завоюва сребърен медал, злато за Erdal Klavuzи четвърто място за европейския шампион за тази година Orhan Tekkan.

Наградите на призьорите връчиха Мария Георгиева, държавен експерт в Министерството на младежта и спорта за областите Враца, Монтана и Видин.

Кметът на Враца Калин Каменов изпрати поздравителен адрес към организаторите и участниците в престижното състезание.

За доброто настроение на участниците в състезанието се погрижи танцовият състав при НЧ "Отец Пайсии-1926" от с. Косталево, а пищната заря бе естествената кулминация на вечерта, която озари небето над Врачанския Балкан.

Следващо състезание от Държавното първенство по Оn road-electric - 3 кръг и Оn road-nitro - 2 кръг, ще се проведе на 29-ти и 30 септември във Враца.