Ангелов каза още, че обмислят от утре в следобедните часове да продължават „зелените коридори“, а там, където опашните продължават, има възможност за разкриването на денонощни ваксинационни кабинети в големите градове.

Той се обърна и към българските граждани, които все още не са се ваксинирали. „Българи, надеждата е във вашите ръце, повярвайте в науката, повярвайте в лекарите“.

Всеки български гражданин без значение от здравния му статус, може да се ваксинира в цялата страна, също и чуждите граждани - тук има много чуждестранни студенти, те също ще бъдат ваксинирани. Няма да остане гражданин, който да иска да се ваксинира и да не бъде ваксиниран, добави Ангелов.

„Това, което искахме да постигнем, го постигнахме - хората повярваха и се надявам това да продължи, усилията са направени“, заяви Ангелов.

Относно избора на ваксини, Ангелов обясни, че тази възможност ще се предоставя малко по-напред във времето, когато започнат да идват регулярните количества ваксини по начина, по който фирмите са оказали. От 3 март в 318 ваксинационни кабинета, образно казано в електронна регистратура, ще може да се избира предпочитана ваксина и места за ваксинация.

Министърът обърна внимание и на Оксфордската ваксина, която по неговите думи дава достатъчно добри резултати и предпазва на 100% от тежко заболяване.

Ангелов даде отговор и на въпрода кога личните лекари ще започнат да ваксинират. "Личните лекари могат да избират кога да започнат с ваксинацията, това зависи от всеки личен лекар, създадена е отганизацията, Националният рамков договор е подписан, дадени са указанията, отговорили сме на всичките им въпроси. Ние сме готови и със създаването на мобилни екипи, водим преговори и с Центровете по спешна медицинска помощ, които също да се включат във ваксинацията".