Вечерта на 16 август 2018 г., обвиняемата М. К. била с приятелка в дома си в град Монтана. Няколко пъти се свързвала по телефон с таксиметрова компания, за да поръча кола. Било й отговорено, че няма свободен автомобил, което ядосало обвиняемата.

Двете жени излезли навън и по пътя спрели такси. От разговор с шофьора, М. К. разбрала, че от един час бил свободен и не получавал поръчки от диспечер. Това още повече раздразнило обвиняемата и тя решила да отиде в офиса на въпросната фирма и да се разправи с дежурната служителка, отговаряща за поръчките.

Докато М. К. вървяла към сградата, таксиметровият шофьор успял да предупреди за случващото се колегата в офиса, която успяла да се заключи. Междувременно на същия етаж, в съседство се разполагало помещение на охранителна фирма. Нищо неподозираща нейна служителка излязла в коридора, след като чула гласове отвън. В следващия момент обвиняемата се нахвърлила на жената и абсолютно безпричинно започнала да й нанася удари с юмруци по лицето и главата, като я питала къде са такситата.

На място пристигнали служители от автопатрул на охранителната фирма, пред които М.К. продължила да вика и да заплашва. Бил подаден сигнал до органите на реда. Случилото се било заснето от охранителните камери.

Извършената в хода на досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза е установила, че на пострадалата жена били причинени кръвонасядания в областта на лицето.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемата М. К. за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди да продължи в съда.