Хората в града са категорични, че той е почтен човек и не е способен да извърши престъпление, но много пъти е ставал жертва на кражби. Венцислав Бордияшев твърди, че и този път е искал да защити личното си имущество и е взел пушката само за да изплаши крадците, които се навъртали около негов кафе автомат.

Машината била разбивана много пъти. Поставена е преди две години в центъра на Брегово, а през последните месеци бизнесменът не е успявал да събере оборота от нея, защото е обирана непрекъснато.

Бордияшев е категоричен, че не е стрелял срещу трите момчета, които и в петък през нощта се навъртали около кафе автомата.

"Трябваше да се сплашат тия хора, да престанат да трошат, стрелях настрани, а куршумът е рикоширал", каза той пред bTV.

Версията на момчетата е различна. Едното от тях разказа, че докато са си избирали какви напитки да си купят,, той е дошъл и ги е ударил с приклада на пушката. След това е стрелял по едното от тях.

Бабата на пострадалия Златко, Йорданка Василева обаче предупреди, че за Бордияшев ще има наказание. "Защо не е закарал това дете в спешното, той да се плаши, че живее в Брегово, ще го подпалим. Ако държавата не го осъди, ние ще го осъдим", закани се тя.