След неуспешния сигнал за вземане на мерки срещу убийствения трафик, жителите на мездренското село Долна Кремена се готвят за бунт заради затварянето на моста в съседното село Горна Кремена и пренасочването на трафика на тежкотоварните камиони, пътуващи за "Дунав мост 2", по улица "Гаврил Генов", както и пренасочването през самия център на населеното място на трафика в посока Мездра - Роман.

Поставеният от Агенция "Пътна инфраструктура" знак на входа на Долна Кремена насочва колите по главната улица, през центъра на селото. За да стигнат обаче до там, трябва да преминат през друг малък и необезопасен малък мост между двете населени места, който в най-скоро време няма да издържи и ще рухне.

Другото огромно притеснение на жителите на Долна Кремена е разрушената вече асфалтова настилка на улиците, както и страхотния шум и вдигнат прах. Живеещите на улиците, по които минава трафикът са притеснени, че стените на къщите вече са напукани, а живеещите там дори не могат да стигнат до магазините, за да си купят хляб. Още повече, че там живеят основно възрастни хора, някои от които трудно подвижни.

Жителите на Долна Кремена вече подготвят подписка до всички държавни институции и се готвят за организирано гражданско неподчинение и живи вериги, докато държавата не се самосезира и да предприеме мерки за разрешаване на проблема с трафика в този инфарктен район.