Години по-късно усилията й са възнаградени и възпитаничката на ЖКХГ "Анелия" - Мездра получава невероятно предложение за трансфер, като през 2001 г. преминава в столчиния клуб "Илиана". Там тя тренира усилено и реализира една от най-големите си мечти, а именно - да е част от националния ансамбъл по художествена гимнастика на България.

Оттук започват най-престижните успехи на талантливата гимнастичка. Не след дълго съдбата й се усмихва и тя получава "златна" възможност да участва на Олимпиадата в Пекин през 2008 г., където българският ансамбъл се класира на пето място. След това нейно участие младата гимнастичка се отказва от художествената гимнастика и се посвещава на осъществяването на личните си желания и цели.

Завършва магистърска степен в Националната спортна академия "Васил Левски", специалност "Спортна журналистика’’, а в момента е редактор в Отдел "Спорт" в най-голямата позитивна медия в България - "Успелите", която и е създадена през 2013 г. и има за цел разпространяването на положителни новини у нас и популяризирането на успелите млади българи, които постигат успехи, както в страната ни, така и извън пределите й.

Младата грация от Мездра е успяла не само да покори едни от най-високи върхове в родната ни художествена гимнастика, но е постигнала и най-голямата си лична победа - радостта от създаването на семейство, отглеждането и възпитаването на двете си прекрасни деца Елена и Иво.

"Винаги съм имала планове за живота и съм изпълнила абсолютно всичко, което е било по план. Планирам занапред да разширя периметъра от знанията си и да дам на децата си най-доброто, на което съм способна, за да станат качествени хора", каза в заключение Мая.