Оферти за санирането на 13-те сгради са подали 13 строителни фирми и консорциуми от Враца, Габрово, Мездра, София и Стара Загора. Съгласно предварителните изисквания всеки участник в процедурата можеше да подава оферти само за една от 4-те обособени позиция.

Най-много оферти - пет, са подадени за обособена позиция 2 с обекти: сдружения на собствениците „Васил Левски”, „Пирин-2016” и „Просвета”. Кандидати за изпълнител на санирането на тези сгради са ДЗЗД „Домум” (Габрово), „Еско инженеринг” АД (София), „Интерстрой груп” ЕООД (Мездра), „Гарант-90 - Цонев и сие” ООД (Враца) и „ПСТ Груп” ЕАД (София).

Четири оферти са подадени за обособена позиция 3 с обекти: „Здравец”, „АС 30-32” и „Ком-2016”. Двама от кандидатите за санирането на тези сгради са от столицата - ДЗЗД „ЦЕРБ” ЕАД - „Артис” ЕООД” и „ТЕА-СТ” ЕООД, а останалите двама са от Враца - ДЗЗД “Мездра 2016” и „Пътстройинженеринг” АД.

За обособена позиция 1 (с обекти: ”Арда”, ”Стил 2016” и ”Май-78”) кандидатстват столичната фирма „Вийом” ЕООД и „ЛКС” ООД - Мездра, а за обособена позиция 4 (с обекти: „Славейков-2016”, „Леденика“, „Вики-2016” и „Шипка-2016“) - столичното обединение 'Екоинженеринг - Мездра” и "Пи Ес Ай” АД (Стара Загора).

Предстои комисията да разгледа, оцени и класира постъпилите оферти, след което ще направи предложение до кмета на община Мездра за сключване на договори с класираните на първо място участници в четирите обособени позиции.

Предметът на обществената поръчка включва проектиране, изпълнение на строително-монтажни работи за обновяване за енергийна ефективност и осъществяване на авторски надзор по време санирането на сградите. Прогнозната стойност на поръчката е приблизително 1 215 000 лв.