По случай паметното историческо събитие депутатът от "Патриотичния фронт” и председател на Областния комитет на ВМРО Красимир Богданов поднесе букет пред паметника на героите, загинали във войните за национално освобождение и обединение на България 1912-1913, 1915-1918 и 1944-1945 г.

С едноминутно мълчание участниците във възпоменателната проява почетоха паметта на загиналите и на основателите на ВМРО Дамян Груев, д-р Христо Татарчев, Андон Димитров, Петър Попарсов, Христо Батанджиев и Иван Хаджиниколов.

"Днес идеите на нашите предшественици не само още са живи, но дори са много по-актуални отпреди, подчерта в словото си Красимир Богданов. Това ни накара да потърсим заедно обединението на всички патриотични организации в България. Мисля, че "Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО” и нашите приятели от "Народен съюз” са истинското бъдеще на България.

Пред България вече няма път за етнически партии, няма път за мутренско-олигархично управление, има само път за национално обединение. Сегашното управление на страната и това, което ни се предлага като алтернатива - турско-комунистическо управление, са пагубни за България. 26 години се нагледахме на този начин на развитие на нашата държава и затова я докарахме дотук.

Убеден съм, че "Обединените патриоти” са тези, които могат да нанесат мощен удар на цялата корумпирана политическа олигархия и да покажем, че обединените патриотични сили могат да изведат България в правилната посока”, каза в заключение депутатът от "Патриотичния фронт”.