Празничният 15-ти септември започна с издигането на националния флаг и изнасянето на знамето на училището. Музикален поздрав направиха възпитаниците на Анета Петкова. В празничната програма взеха участие и мажоретките с ръководител Цветелина Цинцарска.

В словото си директорът Иван Иванчев пожела на всички успешна учебна година.

„Скъпи ученици, предстои ви да изкачите следващото стъпало по пътя на духовното си съзряване. Пожелавам ви постоянство в този процес и не губете желанието си да научите повече, защото знанието и придобитите умения са сила, която ще ви трябва в бъдеще. Честита нова учебна година и на добър път!”

Първият учебен ден бе вълнуващ и за Румяна Стоянова, която за първа година е класен ръководител.

„Еуфорията е голяма. Чувството, че трябва да се докажеш още повече е неповторимо и оттук насетне реализацията ще е пълна”, заяви за MediaNews Румяна Стоянова.

Класният ръководител на един от първите класове Христина Иванова сподели, че се надява годината да бъде присъствена, щастлива и успешна. А относно възможното дистанционно обучение тя изрази готовност и подчерта, че децата се справят и няма да има проблеми.

Водосвет за здраве и успех отслужи енорийския свещеник отец Данаил Цинцарски.

Класният ръководител на един от първите класове Христина Иванова пожела една щастлива учебна година и изрази готовност за дистанционно обучение и подчерта, че децата ще се справят без проблеми.

По време на тържеството директорът на учебното заведение награди Даниел Коловски и Лидия Пешевска за завоюваните сребърен и бронзов медали, както и сребро при отборното участие на осмото Международно състезание "Математика без граници".

Гости на събитието бяха заместник-кметът инж. Николинка Кътовска, председателят на училищното настоятелство Васил Христов и Петя Петкова – председател на обществения съвет.