Като залог на банката за предстоящия кредит ръководството на дружеството ще ипотекира част от дълготрайните материални активи, сред които са двете бивши сгради на ТЕЛК на територията на лечебното заведение.

Изпълнителният директор на врачанската болница д-р Петър Керемедчиев обясни, че с отпуснатия кредит ще се разплатят най-сериозните задължения. Той увери, че до края на този месец ще се получат конкретни резултати по преговорите с банката. При показване на добри финансови резултати от страна на МБАЛ "Христо Ботев', ще се иска и нов кредит.

"Акционерите в МБАЛ "Христо Ботев", сред които е и Община Враца, гласуваха единодушно болницата да вземе кредит, с който да се разплати на кредиторите си. Това е най-доброто възможно решение за оздравяване на лечебното заведение. Новото ръководство работи много добре, заплатите на медиците се изплащат навреме, привличат се нови специалисти и оборудване. Врачани можем да си отдъхнем, че срещаме разбиране и от страна на основния акционер в болничното заведение - държавата", изрази мнение с социалната мрежа Калин Каменов.